Belépés az egyesületbe

Dinamikus Szakosztály

A sportlövészeten belül azokat a szakágakat, amelyeknek nagyobb a mozgásigényük és nem kifejezetten lőállásból gyakorolják dinamikus sportlövészetnek nevezzük. Az alapja a statikus lövészet, amely kiegészül mozgással, fegyvertokból elővétellel, tárcserékkel, esetenként fizikai terheléssel vagy akár egyszere több fegyverrel való mozgással.

Ez a sportág több, mint komplex. Nagyon komoly szerepe van a lövészoktatónak, ha dinamikus lövészetről beszélünk, hiszen a baleset előfordulásának lehetősége sokkal erőteljesebben jelen van, mint a statikus lövészetben. A lövő megfelelő technikai, fizikai és mentális állapota elengedhetetlen, éppen ezért a rengeteg szárazgyakorlás és a mentális tréning az edzéseink részét képezi. Nem csak jól érezzük magunkat -mert egyébként rendkívül szórakoztató sportágról beszélünk-, hanem tanulunk és folyamatosan fejlődünk.

Azon sportlövők, akik az egyesületben elsajátították a lőtérbiztonsági szabályokat és a biztonságos fegyverkezelés alapjait lehetőséget kapnak, hogy privát foglalkozásokon keresztül megismerjék a dinamikus lövészet világát.

A szakosztályba történő felvétel egyéni elbírálás alapján történik a sportág speciális szaktudást igénylő mivoltából adódóan. A rendszeres edzések alkalmával az Egyesület tagjai megismerkedhetnek a rapid shooting, steel challange, gyorspont, ipsc, idpa, valamint a rendkívül komplex gyorskombinált szakággal.

 

Videó az edzésekről: https://www.youtube.com/watch?v=PxTSC6rMLb4&ab_channel=SPLEDinamikusL%C3%B6v%C3%A9szszakoszt%C3%A1ly

Edzés időpontok
Szerda 17:00-19:30 – haladó
Péntek: 17:00-19:30 – kezdő*

*előzetes egyeztetés alapján

A szakosztály edzője:
Kovács Balázs – lövészoktató
+3620/441-0150