Belépés az egyesületbe

Pályázat

Projekt címe: A sportlövészet, mint tartalmas szabadidős tevékenység, és a hazafias nevelés eszközének népszerűsítése sérülékeny lakossági csoportok számára Sopronban

Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00523

Kedvezményezett neve: Nyugat-Magyarországi Lövész Egyesület (9400 Sopron, Bánfalvi út 130.)

Konzorciumi partner: Soproni Polgári Lövész Egyesület (9400 Sopron, Balfi út 158.)

Támogatás összege: 6 848 821 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Tervezett befejezési dátuma: 2020.10.31.

Projekt bemutatása:

A hazafias és honvédelmi nevelés Magyarország számára nagy jelentőséggel bír, s ebben a nemes feladatban kiemelkedő szerephez jut a sportlövészet mind országos, mind regionális szinten, így Sopronban is. A Sopronban működő, évszázados hagyományokra visszatekintő Soproni Polgári Lövész Egyesület a korábbiakban is figyelmet fordított társadalmi szerepvállalására, a Nyugat-Magyarországi Lövész Egyesülettel karöltve azonban most egy új társadalmi igényre készek reagálni: A soproni fiatalok számára rendelkezésre álló minőségi szabadidős tevékenységek nem megfelelő hatékonysággal hozzáférhetőek, és a sport új technológiai alapokra való helyezésével most újabb társadalmi csoportok megszólítása vált lehetségessé. A sportlövészet iránt érdeklődő fiatalok, hátrányos helyzetűek és idősek az innovatív, lövedék nélküli hibrid lövészet módszerének segítségével a lehető legbiztonságosabb módon ismerkedhetnek meg a sportággal. A többgyermekes, egyszülős családok számára a technológia olyan lehetőséget kínálunk, melynek segítségével egyszerre fejlesztjük a gyermekek képességeit, javítjuk a koncentrációs képességüket, és tesszük ezt biztonságos, fenntartható módon.

Pályázatunk egy egyszeri rendezvény, valamint egy több alkalmas kitelepülésekből álló népszerűsítő kampány lebonyolítására irányul.

A népszerűsítő roadshow célja a lövészet készségfejlesztő hatásának és közösségépítő erejének megismertetése a fiatal célcsoporttal a hibrid lövészeti technológián keresztül. A tíz alkalmat magába foglaló kampány során Sopron általános iskoláinak, középiskoláinak, és a Soproni Egyetem bevonásával kínálunk szórakoztató és egyben nevelési célzatú programot a diákok, hallgatók számára. A programok az oktatási intézmények tanárainak, oktatóinak aktív bevonásával valósulnak meg.

A projekt következő tevékenysége egy sportbajnokság, melyre az Anger-lőtéren szeretnénk sort keríteni az év második felében. A rendezvény a teljes soproni lakosság számára nyilvános és ingyenes részvétel biztosításával kerül megrendezésre.